Kde se otráví pes nebo kočka?

Obsah

Kde se otráví pes nebo kočka?

Kde se otráví pes nebo kočka?

Ať už se jedem na krysy otráví pes, kočka nebo dítě - zapamatování postupu je jednoduché - ihned jednejte, nečekejte na projevení příznaků, ihned zajeďte do nemocnice či na veterinární kliniku. V případě nutnosti, u lidí (dětí) volejte na 155 nebo 112. Na lince se zeptejte, zda máte vyvolat zvracení.

Co se stane, když pes zvrací?

Čas od času se stane, že pes se otráví a majitel si myslí, že se jedná o neškodnou událost, například dal psovi moc tyčinek z bůvolí kůže či tučného masa. Pes zvrací a psovod očekává, že další den bude v pořádku. Ovšem přes noc se stav psa ještě zhorší.

Jak se přiotráví pes na krysy?

Loading... Podle našeho průzkumu to vypadá, že se denně přiotráví pes jedem na krysy a jednou týdně na požití jedu (dostupném na veřejném prostranství) pes na území ČR zemře. Jed na krysy, na potkany nebo na hraboše.

Jak se projeví otrava jedem na krysy?

Např. u rodenticidu Stutox II je fatální otrava téměř okamžitá, do několika hodin. Otrava jedem na krysy se u psa (i hlodavců) projeví v řádů několika dní, nikoliv ihned. Podle následujících příznaků můžete zjistit, zda se váš pes, kočka nebo dítě otrávilo, resp. jeví známky otravy.

Související příspěvky: