Jaké jsou papežské boty?

Obsah

Jaké jsou papežské boty?

Jaké jsou papežské boty?

Různí papežové dále obměňovali papežské boty, rukavice a punčochy, více i méně zdobené. Kdo to šije? Papežské oblečení se vyrábí ručně. Firma Gammarelli, která nyní šije pro už devátého papeže, byla založena v roce 1798 a má zaslouženou pověst zcela diskrétního podniku, který vyrábí zboží nejvyšší kvality. oužívá italskou blnu a prvotřídní hedvábí.

Kdo je papež?

Papež 1 Tituly a oslovení. Papež na listiny připojuje ke svému jménu pouze poslední ze zmiňovaných titulů, servus servorum Dei. 2 Papežské jméno. Papežové si po svém zvolení vybírají papežské jméno a současně přestávají užívat své původní občanské... 3 Stručné dějiny papežství. Podrobnější informace naleznete v článku Dějiny papežství. Papež je podle katolického pojetí a... More ...

Kdo je současný papež?

Současný papež František Tento článek je o hlavě katolické církve. Další významy jsou uvedeny na stránce Papež (rozcestník). Papež (z lat. papa a řec. παπάς, papas, zdrobnělý výraz pro otce) je hlava katolické církve.

Kdy chodí papež do práce?

Připravili jsme pro vás přehled toho, do čeho se papež obléká, než jde do práce, a víme, v čem chodí doma. Tady je: Klerika s kolárkem (talár, sutana) - roucho sahající ke kotníkům přepásané páskem či provazem, kterému s říká cingulum. V sutaně chodí i doma. Bílá čepička nazývaná solideo (ze "soli deo," "jedinému Bohu), říká se jí i Pileolus.

Související příspěvky: