Kde se nachází kříž?

Obsah

Kde se nachází kříž?

Kde se nachází kříž?

Možná hledáte: Křížek (znak úmrtí). Tradiční podoba kříže, tzv. latinský kříž Kříž vysoký 58 m poblíž města Groom v Texasu Kříž je jedním z nejstarších a nejznámějších symbolů, který užívá několik náboženství, a to zvláště křesťanství.

Jaký je úhrn srážek v Texasu?

Nejvyšší úhrn srážek bývá na jihovýchodě Texasu, naopak na západě státu v okolí El Pasa příliš neprší. Pravidelná sněhová pokrývka bývá zaznamenávána jen na horách, v ostatních částech Texasu sněží velmi sporadicky. Nešťastné prvenství má stát Texas v počtu tornád, které je zaznamenáno průměrně každý druhý až třetí den.

Jaké jsou časové pásmo v Texasu?

Časové pásmo: cíp západního Texasu MST (UTC-7) a v létě MDT (UTC-6), zbytek Texasu CST (UTC-6) a v létě CDT (UTC-5) Tipy na další památky a zajímavá místa v Texasu můžete psát do diskuze.

Kdo byl symbolem Texasu?

Dřívějším symbolem Texasu byli kovbojové a početná stáda dobytka, tento obraz se změnil s objevem bohatých ropných nalezišť. V Texasu žije početná komunita českých emigrantů a jejich potomků, za zmínku stojí osada Praha, vzdálená asi 90 km jihovýchodně od Austinu.

Související příspěvky: