Jaká je tloušťka základové desky?

Obsah

Jaká je tloušťka základové desky?

Jaká je tloušťka základové desky?

Typ budovy potom ovlivní nutnou tloušťku základové desky, množství potřebného betonu, ocelových výztuží apod. Není překvapením, že čím těžší a náročnější stavba bude, tím větší nároky budou kladeny i na základovou desku.

Jak se staví základová deska?

Prostý fakt že základová deska tvoří podklad pro budoucí dům by měl každého stavitele naplnit pocitem nejvyšší zodpovědnosti. Bez dobře a kvalitně provedené základové desky totiž nemůže vyrůst kvalitní dům. Jak se ale staví základová deska?

Jaký je objem desky?

Celkový objem materiálu desky je 29 m 3 a jeho hmotnost je 3,957 t. Pro přepravu materiálu stačí dodávkový automobil při stavbě připojovací šachty, osobní automobil s vlekem pro dopravu vrutů a montážního zařízení pro jejich instalaci a nákladní automobil s nosností 4 t pro dřevo a panely.

Jak vyrobit základovou desku?

Pro ŽB základovou desku vybagrujeme a vybetonujeme základové pasy, navezeme a zhutníme štěrk, vybedníme a vylejeme hrubou základovou desku. Necháme vyzrát, zpenetrujeme, navaříme hydroizolaci, případně radonovou izolaci a můžeme začít stavět svislé stěny.

Související příspěvky: