Jak odinstalovat Linux?

Obsah

Jak odinstalovat Linux?

Jak odinstalovat Linux?

Odinstalační program automaticky odstraní soubory Ubuntu a boot loader z vašeho počítače. Pokud jste nainstalovali Linux do svého vlastního oddílu v konfiguraci se dvěma bootmi, odinstalování Linuxu vyžaduje odstranění systému Linux oddílů z počítače a poté rozšiřte oddíly systému Windows tak, aby bylo možné použít místo na pevném disku.

Jak nainstalovat Linux na váš počítač?

Pokud jste nainstalovali Linux na svůj vlastní oddíl v konfiguraci se dvěma bootmi, obvykle není k dispozici žádný jednoduchý odinstalátor, který jej odebere vy. Místo toho budete pravděpodobně muset odstranit své oddíly a opravit zavaděč systému Windows sami. SOUVISEJÍCÍ: 5 způsobů, jak vyzkoušet a nainstalovat Ubuntu na váš počítač

Jak odinstalovat linuxovou distribuci Ubuntu?

Pokud jste nainstalovali Ubuntu nebo podobnou linuxovou distribuci jako Linux Mint s Wubi, je snadné ji odinstalovat. Stačí se spustit do systému Windows a přejděte do části Ovládací panely> Programy a funkce. Najděte Ubuntu v seznamu nainstalovaných programů a potom jej odinstalujte, jako byste udělali jiný program.

Jak identifikovat oddíly Linuxu?

Oddíly Linuxu můžete identifikovat, protože ve sloupci "Systémový systém" neobsahují žádné štítky, zatímco oddíly Windows budou identifikovány jejich systémem souborů "NTFS". Buďte opatrní při mazání oddílů zde - nechcete nechtěně Odstraňte oddíl s důležitými soubory na něm.

Související příspěvky: