Jak na teplovodní vytápění?

Obsah

Jak na teplovodní vytápění?

Jak na teplovodní vytápění?

Podlahové teplovodní vytápění v kombinaci s teplovodní krbovou vložkou a akumulační nádrží. Publikováno 18.1.2010| Autor: technik Jelikož jsem se setkal s mnoha různými dotazy ohledně podlahového topení, krbové vložky, trojcestného ventilu ESBE, akumulační nádrže a regulace rozhodl jsem se napsat obsáhlejší článek s příklady na konkrétní instalaci.

Co se týče topení do podlahovky?

Podotýkám, že nešlo o studený dům, ale v domě se asi dva měsíce topilo do podlahovky elektrokotlem. Majitel pak prohlásil, že již párkrát v krbu topil a nikdy se mu AKU nechtěla nahřát, ani po celodenním topení a takový fajr tam ještě neměli.

Co se týče podlahového vytápění přízemního domku?

Jelikož jsem se setkal s mnoha různými dotazy ohledně podlahového topení, krbové vložky, trojcestného ventilu ESBE, akumulační nádrže a regulace rozhodl jsem se napsat obsáhlejší článek s příklady na konkrétní instalaci. Jedná se o podlahové vytápění přízemního domku, elektrokotel, teplovodní krb, malou akumulací a obojživelný boiler na TUV.

Jak zvýšit teplotu ventilu v podlahovce?

Regulační systém snímá teplotu média za trojcestným ventilem na vstupu do podlahovky a podle rozdílu mezi požadovanou (vypočítanou) a skutečnou teplotou poveluje pohon trojcestného ventilu, který pootevře či přivře ventil. Trojcestný ventil má v sobě srdce, které podle polohy mění množství protékající vody z přívodu topné a ze zkratu ze zpátečky.

Související příspěvky: