Jak snížit rychlost ventilátoru na notebooku?

Obsah

Jak snížit rychlost ventilátoru na notebooku?

Jak snížit rychlost ventilátoru na notebooku?

Stává se to opačnou situací: když se PC zahřívá a ventilátor nechce vůbec pracovat. V tomto článku budeme chápat, jak zvýšit nebo naopak snížit rychlost rotace chladiče na notebooku. Otáčky ventilátoru můžete programově zvyšovat nebo snižovat. Rychlost ventilátoru je určena základní deskou na základě nastavení systému BIOS.

Jaká je rychlost ventilátoru CPU?

Většinu času je rychlost ventilátoru CPU řízena vestavěnými zdroji. Pokud však chcete věci vzít do vlastních rukou, není nic podobného jako SpeedFan .

Jak nastavit rychlost ventilátoru v počítači?

Jak regulovat rychlost ventilátoru v počítači pomocí funkce SpeedFan: Stáhněte si SpeedFan z oficiálních stránek zdarma. Měli byste vidět ventilátory CPU a GPU v levém podokně. Zde můžete zvolit procento otáček ventilátoru (100% je plný plyn). Na pravé straně byste měli vidět aktuální teploty jednotlivých jader CPU.

Jaké je procento otáček ventilátoru?

Zde můžete zvolit procento otáček ventilátoru (100% je plný plyn). Na pravé straně byste měli vidět aktuální teploty jednotlivých jader CPU. Rychlost můžete regulovat ručně nebo můžete automatizovat SpeedFan pro zvýšení otáček (otáček za minutu), jakmile teploty překročí přijatelné hodnoty.

Související příspěvky: