Jaké jsou škodlivé chemikalie z cigaret?

Obsah

Jaké jsou škodlivé chemikalie z cigaret?

Jaké jsou škodlivé chemikalie z cigaret?

Kuřáci měli v testu určit, které škodlivé chemikálie z cigaret vdechují. Většina kuřáků správně odpověděla, že cigarety obsahují nikotin. Necelá desetina pak dokázala určit další škodlivé látky. Naprostá většina kuřáků tedy netuší, čím si ničí zdraví.

Kdy je dlouhá cigareta?

Obvod většiny cigaret je přibližně 25 mm. Vyhláška definuje čtyři délky cigarety: 1 Standardní cigareta je dlouhá 70 mm, 2 Cigareta typu KING-SIZE je dlouhá 85 mm (84–85 mm), 3 Cigareta typu SUPER KING-SIZE je dlouhá 100 mm (93–100 mm), 4 Cigareta s označením LONGS (LONG SIZE) je dlouhá 120 mm. 5 Cigareta s označením SUPER LONGS (SUPER LONG SIZE) je dlouhá 150 mm. More ...

Jak zjistit škodlivé látky z cigaret?

Vědci z univerzity v Severní Karolíně zpovídali 5000 lidí, zaměřili se na těžké kuřáky s nižšími a středními příjmy. A výsledky byly šokující. Kuřáci měli v testu určit, které škodlivé chemikálie z cigaret vdechují. Většina kuřáků správně odpověděla, že cigarety obsahují nikotin. Necelá desetina pak dokázala určit další škodlivé látky.

Co je elektronická cigareta?

Elektronická cigareta je zařízení, které elektrickým zahříváním kapalné náplně (e-liquid) vytváří směs pevných a kapalných částic (aerosol), která je podobná kouři. Oficiální název tohoto zařízení je "vaporizér". Elektronická cigareta se skládá ze tří funkčních částí:

Související příspěvky: