Co je nízká srdeční frekvence?

Obsah

Co je nízká srdeční frekvence?

Co je nízká srdeční frekvence?

Nízký puls je odchylka od normy, která je spojena se snížením srdeční frekvence. Příčiny nízké srdeční frekvence jsou velmi rozmanité. Tato a arteriální hypertenze a bolestivé syndromy, podvýživa a nesprávný příjem léků. Různé změny v činnosti srdce velmi často způsobují bradykardii.

Jaká je srdeční frekvence?

Průměr: 3.6 (59 hlasů) Srdeční frekvence je rychlost, jakou nám tepe srdce. Vyjadřuje se v počtech srdečních stahů (tepů) za minutu. V klidovém stavu se srdeční frekvence pohybuje mezi 60 a 90 tepy za minutu, u profesionálních sportovců je však zpravidla i o polovinu nižší.

Jaká je srdeční frekvence srdce za 60 sekund?

Tepová frekvence vyjadřuje počet srdečních tepů za minutu (60 sekund). Toto číslo vyjadřuje kolikrát se srdce za 60 sekund stáhne a uvolní. Srdce je svalový orgán, uložený uprostřed hrudníku.

Jak regulovat tepovou frekvenci srdce?

Činnost srdce je velmi pečlivě regulována, zejména z centrální nervové soustavy, ale také hormonálně. Pokud například máte strach nebo jste překvapeni, dochází automaticky k uvolnění adrenalinu, což je hormon, který zvyšuje tepovou frekvenci. Zrychlením tepu se zvýší množství kyslíkuve svalech, což vám umožní utéct před hrozícím nebezpečím.

Související příspěvky: