Co se stane, když máte nedostatek zinku?

Obsah

Co se stane, když máte nedostatek zinku?

Co se stane, když máte nedostatek zinku?

Pokud si tedy říkáte, že už vám jídlo nechutná jako dřív a musíte čím dál víc kořenit, může to být i nedostatkem zinku. Neignorujte rýmu, která vás ne a ne opustit. Když vám totiž chybí zinek, může se vám zhoršit imunita. Sledujte proto, jak dlouho vás nemoc trápí.

Jak se zbavit zinku v jídelníčku?

Nejdřív ze všeho tak zkuste přidat do svého jídelníčku potraviny bohaté na zinek, třeba korýše nebo jogurt. Pokud vás bolí svaly i několik dní po návštěvě posilovny nebo se dlouho nemůžete zbavit modřin, měli byste zpozornět. Nedostatek zinku se totiž projeví i pomalejším hojením ran.

Co jsou Symptomy nedostatku zinku?

Symptomy nedostatku zinku 1 Slabé neurologické funkce. Jelikož správná hladinu zinku je mimořádně důležitá pro růst a správnou činnost neuropsychologických funkcí, nízká hladina zinku se stala problémem, kterému je hodno věnovat pozornost, protože ... 2 Slabá imunita. Zinek je také nesmírně důležitý pro správnou funkčnost imunity. Růst T-buněk a diferenciaci buněk, které potřebujeme na zahnání nemoci. 3 Průjem. Většinou způsobená narušenou imunitou, která je zase důsledkem nedostatku zinku, chronický průjem je problémem mnoha lidí.

Související příspěvky: