Kdo je vynálezce hashtagu?

Obsah

Kdo je vynálezce hashtagu?

Kdo je vynálezce hashtagu?

Chris Messina, který nyní pracuje ve společnosti Google navrhl použít znak # (libry) k napodobení skupin na Twitteru. Nyní je Chris známý jako vynálezce hashtagu. Ovšem pojem „hashtag“ vymyslel a patří Stowu Boydovi, blogerovi, který o něm psal první v roce 2007.

Co to znamená hashtag?

Přidržte option (alt) a v alfanumerické části klávesnice proveďte úhoz na klávesu s číslicí 3, na které je současně vyobrazen i symbol #. Co to vlastně hashtag je. Jedná se o metadata tvořená slovem, nebo slovním spojením bez mezer, před které je vložen symbol # zvaný hash(v češtině se mu občas také říká mřížka, či křížek).

Jak napsat hashtag?

Hashtag # 1 Jak napsat hashtag pomocí Alt Gr (Alt Gr + X). Zcela nejjednodušším způsobem je využití klávesy pravého Alt, neboli Alt... 2 Použití levého Alt a Ctrl. Ne nepodobným způsobem jako v prvním zmiňovaném případě lze výsledku dosáhnout s použitím... 3 Pomocí ASCII kódu. K tomuto postupu je nutná numerická klávesnice, která je přítomna u stolních počítačů, nebo velkých... More ...

Co znamená hashtag v češtině?

Znaku "#" se v češtině také říká křížek či mřížka. Hashtag je vlastně klíčové slovo, kterým se v rámci internetu myslí obsah konkrétního média, souboru, textu... Pomocí hashtagů můžete tento obsah vyhledat. Úplné začátky používání hashtagů jsou spojované s programováním.

Související příspěvky: