Co jsou tlakoměry krevního tlaku?

Obsah

Co jsou tlakoměry krevního tlaku?

Co jsou tlakoměry krevního tlaku?

Tonometry, tlakoměry slouží k měření tlaku krve (TK)nepřímou metodou a poskytují základní obraz o stavu pacienta. Dnešní moderní meřiče krevního tlaku umožňují měřit i osoby neklidné (s pohybem svalů) a pacienty trpícími glykémií nebo srdeční aritmií.

Co je tonoměr krevního tlaku?

Tlakoměry. Tlakoměr, tonoměr, či chcete-li měřič krevního tlaku, je užitečná zdravotní pomůcka pro osoby s vysokým krevním tlakem, či poruchami srdečního rytmu. Změřením krevního tlaku poskytne pulsoměr cenné údaje pro prevenci i standardní léčbu hypertenze.

Jak klesá atmosférický tlak s výškou?

Atmosférický tlak s výškou klesá nerovnoměrně - s přibývající nadmořskou výškou se toto klesání stále zpomaluje. Všeobecně platí, že ve výšce 5500 m tlak klesne zhruba na polovinu; pro nižší vrstvy atmosféry lze zhruba počítat s poklesem tlaku o 8 hPa na každých 100 m výšky.

Co je měřič krevního tlaku?

Tlakoměr, tonoměr, či chcete-li měřič krevního tlaku, je užitečná zdravotní pomůcka pro osoby s vysokým krevním tlakem, či poruchami srdečního rytmu. Změřením krevního tlaku poskytne pulsoměr cenné údaje pro prevenci i standardní léčbu hypertenze.

Související příspěvky: