Co se stane, když banán přezraje?

Obsah

Co se stane, když banán přezraje?

Co se stane, když banán přezraje?

Jakmile banán přezraje, přemění se škroby (polysacharidy) na jednoduché cukry. Obsah kalorií zůstává stejný a vitamíny rozpustné ve vodě, jako je vitamín C, kyselina listová a thiamin, mají tendenci klesat. Banán je považován za jednu z nejdokonalejších potravin na světě. Je napěchovaný vitamíny a živinami.

Proč jsou banány vhodné ke svačině?

Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině. Pojďme se společně podívat na 11 léčivých účinků banánů, které byly potvrzeny vědeckým výzkumem. Banány patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě.

Kdy jíte přezrálé banány?

Přezrálé banány mají vysoký obsah draslíku a nízký obsah sodíku. Jestliže je jíte pravidelně, může vám to pomoci s regulací optimálního průtoku krve a s odstraňováním případných blokád v tepnách. To napomáhá předcházet mrtvici a srdečnímu infarktu, protože váš oběhový systém funguje efektivně. Pokud banány přezrají, působí proti kyselosti.

Proč nezralé banány způsobují zácpu?

Někteří odborníci se totiž domnívají, že nezralé banány mohou zácpu způsobit. Tvrdí, že nezralé banány obsahují velké množství tříslovin (taninů), které jsou nestravitelné a zpomalují trávení a průchod potravy trávicím traktem, což přispívá ke vzniku zácpy ( 15a ).

Související příspěvky: