Kde mohou drony létat?

Obsah

Kde mohou drony létat?

Kde mohou drony létat?

Mimo letiště o kterých si povíme dále, mohou drony létat jen v nejnižším vzdušném prostoru třídy G a to do výšky 300 metrů nad zemí. Vyhnout se musíte zakázaným prostrorům (LKP - prohibited) a omezeným prostrorům (LKR - restricted).

Jaká je hmotnost létání s dronem?

Pokud si létáním s dronem budete chtít vydělávat, je úplně jedno jakou má hmotnost. Automaticky spadáte do nejpřísnější kategorie viz tabulka na konci článku. Pokud jej máte jen na rekreační účely, je pro vás důležitá hmotnost 0,91 Kg.

Kde mohu se svým dronem létat?

Kde mohu se svým dronem létat? V průběhu vzletu a přistání se nesmíte přiblížit k osobě na méně než 50 metrů horizontálně (kromě pilota nebo doprovázejících osob). Pro drony do 7Kg platí, že minimální vzdálenost od osob a staveb musí být bezpečná.

Jaké jsou předpisy pro létání s drony v ČR?

Jaké jsou předpisy pro létání s drony v ČR? V tomto článku si rozebereme nejen samotné předpisy, aby je pochopil každý, ale i kde lze najít všechny potřebné informace, které k létání s bezpilotními prostředky budeme potřebovat. V ČR má na starosti letecké předpisy Úřad pro civilní letectví .

Související příspěvky: