Co se týče krevního tlaku?

Obsah

Co se týče krevního tlaku?

Co se týče krevního tlaku?

6 (128 hlasů) V nejrůznějších diskuzích často slýcháme o optimálním krevním tlaku 120/80 mm Hg. Tyto hodnoty se však vztahují pouze na zdravého dospělého – například u dětí i diabetiků už by mohly značit závažné problémy související s vysokým tlakem.

Co je atmosférický tlak?

Atmosférický tlak 1 Měření tlaku vzduchu. První zdařilý experiment, který prokázal existenci tlaku vzduchu, navrhl italský fyzik Evangelista... 2 Nastavení tlakoměru - změna tlaku vzduchu s nadmořskou výškou. Tíha vzduchového sloupce sahající od hladiny, kde se tlak... 3 Extrémy tlaku vzduchu. Všechny hodnoty níže jsou redukovány na hladinu moře. Teplota vzduchu Vlhkost... More ...

Co je hlavní jednotka tlaku v soustavě SI?

Hlavní jednotkou tlaku v soustavě SI je pascal (Pa). Je to tlak, který vyvolává síla 1 newtonu (1 N), rovnoměrně a spojitě rozložená a působící kolmo na plochu o obsahu 1 čtverečního metru (1 m 2).

Co je fyzikální podstata tlaku?

Fyzikální podstata tlaku Tlak v plynech je vyvoláván tepelným pohybem částic plynu (atomů nebo molekul); nárazy těchto částic na stěny nádoby se projevují tlakem na ně působícím. Podobně tomu je i v kapalinách.

Související příspěvky: