Jak jsem sázel na bambus?

Obsah

Jak jsem sázel na bambus?

Jak jsem sázel na bambus?

Postupně jsem sázel stromy a keře, ovocné i okrasné. V roce 2003 jsem v zahradním centru některého hobbymarketu náhodně narazil na bambus. Tak jsem jej koupil a vysadil v naději, že kus louky jako rychle rostoucí rostlina brzy zaroste. V té době jsem o bambusech prakticky nic nevěděl.

Kde se bambus nejlépe daří?

Bambusu se však nejlépe bude dařit tam, kde je větší vzdušná vlhkost. Tedy v podhůří a v horách na místech chráněných před větry. Silnější a trvalejší sněhová vrstva bambus před mrazem velmi dobře ochrání. Pěstitelé, kteří u nás pěstují bambusy v nadmořských výškách kolem sedmi osmi set metrů, mají s bambusy dobré zkušenosti.

Kdo byl první bambus v bahně?

Rok 2005 nepřežil ani první můj bambus – fargézie, která po celou dobu skomírala v bahně a po rozdělení trsu a přesazení zašla. Podle čeho mají lidé, kteří chtějí začít bambusy pěstovat, vybrat vhodný druh?

Kdy jsem narazil na bambus?

V roce 2003 jsem v zahradním centru některého hobbymarketu náhodně narazil na bambus. Tak jsem jej koupil a vysadil v naději, že kus louky jako rychle rostoucí rostlina brzy zaroste. V té době jsem o bambusech prakticky nic nevěděl. Nedařilo se mu, přes zimu omrzl a druhý rok nebyl ani poloviční proti velikosti, kterou jsem koupil.

Související příspěvky: