Jaká je tloušťka izolace povrchu potrubí?

Obsah

Jaká je tloušťka izolace povrchu potrubí?

Jaká je tloušťka izolace povrchu potrubí?

Při výpočtu minimální tloušťky izolace pro zamezení kondenzace vodních par na povrchu potrubí hledáme takovou tloušťku izolace, při které je teplota povrchu izolace rovna teplotě rosného bodu. Teplota na povrchu potrubí závisí i na tepelné ztrátě izolovaného potrubí a ta zase závisí na tloušťce izolace.

Jaké jsou rozvodné a cirkulační potrubí teplé vody?

Rozvodné a cirkulační potrubí teplé užitkové vody musí být tepelně izolováno. Zároveň jsou v normě uvedeny i vzdálenosti potrubí, které platí jak pro neizolované tak izolované potrubí a jsou uvedeny v tabulce č.2.

Jak použít výpočet tlakové ztráty v potrubí?

Výpočet lze použít ke zjištění tlakové ztráty třením v potrubí v závislosti na tvaru a rozměrech potrubí, drsnosti a délky potrubí, hustoty a kinematické viskozity proudící tekutiny. Zadává se průtok potrubím nebo rychlost proudění.

Jaké je potřeba tepla na vytápění a ohřev teplé vody?

Výpočet potřeba tepla na vytápění a ohřev teplé vody počítá celkovou roční potřebu energie na vytápění a ohřev vody GJ/rok i MWh/rok dle lokality, venkovní výpočtové teploty, délky otopného období a dalších okrajových podmínek. Převody jednotek objemu, obsahu, hmotnosti, délky.

Související příspěvky: