Proč je pivo zdraví prospěšné?

Obsah

Proč je pivo zdraví prospěšné?

Proč je pivo zdraví prospěšné?

Z poznatků výzkumých ústavů vyplývá, že pivo je fyziologicky mimořádně vyrovnaný nápoj. Pivo obsahuje vodu, sacharidy, bílkoviny, vitamíny, biogenní prvky, ionty a další látky pozitivně působící na lidský organismus. 92 % obsah vody umožňuje rychlé uhašení žízně.

Proč je pivo škodlivé pro zdraví?

Složky piva škodlivé pro zdraví. Nejškodlivější je alkohol, který je ovšem v pivě obsažen ve velmi nízké koncentraci. Pivo obsahuje 92 % vody (jak už bylo řečeno) a u plzeňských piv od 0,5 do 5,1 % obsahu alkoholu.

Proč pivo je zdravější?

Plzeňský Prazdroj, a.s. poukazuje tak na přednosti umírněného pití piva. Pivo je zdravější než jiné druhy alkoholu. Protože pivo není „prázdný“ alkoholický nápoj a navíc obsahuje 92 % vody. Obsahuje látky působící kladně na lidský organismus.

Co se týče podnapilosti piva?

Na účet piva je často připisována podnapilost jeho konzumentů v hospodách, protože pivo je hlavním podávaným nápojem. Příčinou této podnapilosti však většinou není přímo pivo, ale spíše způsob, kterým jsme zvyklí pivo konzumovat. K podnapilosti totiž často vede kombinace piva s "tvrdým" alkoholem (destiláty).

Související příspěvky: