Co je maso pro psy základ výživy?

Obsah

Co je maso pro psy základ výživy?

Co je maso pro psy základ výživy?

Maso je pro psy základ výživy 1 Maso pro psy. Po oddělení zvířecích částí určených pro lidskou spotřebu zbude část, které legislativa určila kategorii... 2 Syrové maso - čerstvé maso. Syrové maso nebo čerstvé maso je používano pro výrobu “mokrého krmiva”, ale stále častěji se... 3 Masová moučka. Vlk, jako psovitá šelma (předchůdce psa), žere svou ulovenou kořist celou, včetně... More ...

Jaký je obsah syrového masa pro psy?

Pokud porovnáváme obsah masa v krmivu je důležité si uvědomit, že syrové maso pro psy obsahuje cca 70% vody (v masové moučce pouze 7-10%). To znamená, že syrové maso je výživově mnohem méně koncentrované než masová moučka a k dosažení stejného množství v sušině je proto třeba syrového masa mnohem více.

Co jsou masové suroviny používané při výrobě krmiv pro psy?

Masové suroviny používané při výrobě krmiv pro psy jsou legislativou zařazeny v kategorii " Maso a výrobky živočišného původu ".

Proč je syrové maso méně koncentrované?

To znamená, že syrové maso je výživově mnohem méně koncentrované než masová moučka a k dosažení stejného množství v sušině je proto třeba syrového masa mnohem více. Pro porovnání: 10% masové moučky obsahuje stejné množství bílkovin a tuku jako 36% syrového masa!

Související příspěvky: