Kdo je zdrojem informací o dyslexii?

Obsah

Kdo je zdrojem informací o dyslexii?

Kdo je zdrojem informací o dyslexii?

Seznamuje s dalšími zdroji podrobnějších informací o dyslexii, o speciálních výukových pomůckách, zmiňuje odkazy a kontakty na odborníky v této oblasti; v závěru nabízí náměty, rady a doporučení, čeho se vyvarovat při výuce cizích jazyků. Klíčová slova: dyslexie, jazyková výuka, učební pomůcky, bezbariérová učebnice.

Co se týče dyslexii?

Článek přináší úvodní informace o dyslexii, tj. poruše čtení a jejích projevech. Seznamuje s dalšími zdroji podrobnějších informací o dyslexii, o speciálních výukových pomůckách, zmiňuje odkazy a kontakty na odborníky v této oblasti; v závěru nabízí náměty, rady a doporučení, čeho se vyvarovat při výuce cizích jazyků.

Proč je dyslektik ohrožen?

Dyslektik je výrazně ohrožen znesnadněním přístupu k tradičním vzdělávacím podnětům. Vyrovnává se zvláštní péčí v dyslektických třídách. Slovo dyslexie je odvozeno z řeckého „lexis“, což znamená slovní vyjadřování, řeč, jazyk, a předpony „dys-“, která naznačuje, že něco je nedokonalé, porušené, nepatřičné.

Co je jazyková výuka pro populaci s dyslexií?

Jazyková výuka pro populaci s dyslexií. Jazyková výuka pro populaci s dyslexií. Ing. Dagmar Rýdlová, www.jazyky-bez-barier.cz Souhrn: Článek přináší úvodní informace o dyslexii, tj. poruše čtení a jejích projevech.

Související příspěvky: