Co je puberta?

Obsah

Co je puberta?

Co je puberta?

Puberta (česky také dospívání) je období a proces tělesných změn, při kterých se tělo dítěte mění na tělo fyzicky dospělého člověka schopného se rozmnožovat. Puberta je inicializována hormonálními signály z mozku do pohlavních orgánů.

Jak se projevuje Puberta u chlapců?

Zároveň jde o období, kdy nejrychleji rostou do výšky (své dospělé výšky dosáhne dívka asi dva roky po začátku menstruace). Prvním projevem puberty u chlapců je zvětšení varlat. Po několika měsících pak zpravidla následuje růst pubického ochlupení a puberta pokračuje dalším růstem varlat a penisu.

Co můžete očekávat při pubertě?

Potomek se vám doslova mění před očima a často můžete mít pocit, že máte doma neznámého cizince, se kterým se nejde domluvit. Co všechno můžete očekávat? Řečeno encyklopedickým slovníkem je puberta „hormonálně podmíněný proces fyziologického zrání a růstového výšvihu“.

Jaké jsou projevy puberty?

Častým projevem puberty je objevující se akné. Puberta (česky také dospívání) je období a proces tělesných změn, při kterých se tělo dítěte mění na tělo fyzicky dospělého člověka schopného se rozmnožovat. Puberta je inicializována hormonálními signály z mozku do pohlavních orgánů. V odpověď produkují pohlavní orgány různé hormony, které stimulují ...

Související příspěvky: