Jaké jsou síly v elektromagnetickém poli?

Obsah

Jaké jsou síly v elektromagnetickém poli?

Jaké jsou síly v elektromagnetickém poli?

Síly v elektromagnetickém poli 1 Na bodové náboje působí vedle základní elektrostatické síly také magnetické stacionární pole tzv. Lorentzovou silou. Ta... 2 Elektrické síly působící na různé soustavy nábojů a nabitých vodičů jsou dané superpozicí elektrostatických sil. U... 3 Magnetické síly působí též mezi vodiči protékanými elektrickým proudem a mezi magnetickými dipóly... More ...

Co je síla?

Síla je vektorová fyzikální veličina, která vyjadřuje míru působení těles nebo polí . Síla se projevuje statickými účinky – je příčinou deformace těles – a dynamickými účinky – je příčinou změny pohybového stavu tělesa ( hmotného bodu ), např. uvedení tělesa z klidu do pohybu nebo naopak, či změny velikosti nebo směru rychlosti tělesa.

Co je elektrické napětí v elektrickém poli?

Elektrické napětí je definováno jako rozdíl elektrických potenciálů mezi dvěma body v elektrickém poli nebo jako práci vykonanou při přemístění kladného jednotkového elektrického náboje mezi dvěma body elektrického pole. Jednotkou elektrického potenciálu a elektrického napětí je volt (V).

Jaké je jednotka elektrického proudu?

Jednotka elektrického proudu ... Elektrické napětí je definováno jako rozdíl elektrických potenciálů mezi dvěma body v elektrickém poli nebo jako práci vykonanou při přemístění kladného jednotkového elektrického náboje mezi dvěma body elektrického pole.

Související příspěvky: