Kde jsou jazyky v angličtině?

Obsah

Kde jsou jazyky v angličtině?

Kde jsou jazyky v angličtině?

Úředním jazykem je angličtina v těchto zemích: 1 primární – Spojené království (de facto), Spojené státy ( de facto, de iure na úrovni některých států), Austrálie ( de... 2 jeden z hlavních – Belize, Hongkong, Indie, Irsko, Jihoafrická republika, Kanada, Singapur, Evropská unie 3 doplňkový – Argentina, Fidži, Filipíny, Ghana, Gambie, Kamerun, Keňa, Kiribati, Kostarika,... More ...

Jaké jsou období vývoje latiny?

Historie latiny je pro toto poznání zásadní, a proto začneme naše vyprávění od jejího počátku. Za nejstarší období ve vývoji latiny se považuje období „archaické latiny“. Její kořeny lze najít již v 7. století před naším letopočtem. Pro archaickou latinu jsou typické především archaické tvary a formy.

Jaké bylo období klasické latiny?

Toto období se již nazývá obdobím klasické latiny. Klasická latina se formovala v 3. – 2. století před n. l. a svého největšího vrcholu dosáhla v 1. století před n. l. Byl to „zlatý věk latiny“, který se stal jazykem velkých „klasických“ autorů a zároveň později vzorem pro karolinskou i humanistickou reformu latinského jazyka.

Související příspěvky: