Jaké jsou hnojení na jaře?

Obsah

Jaké jsou hnojení na jaře?

Jaké jsou hnojení na jaře?

Hnojí se hlavně na jaře (močovina, ledek amonný, síran amonný, dusíkaté vápno). S vápnem, pokud je půda kyselá (např. roste mech). Ledek amonný s vápencem - nejširší použití, obsahuje půl amonného a půl dusičnanového dusíku (působí rychle i delší dobu), k základnímu hnojení na jaře (dobré v kyselých půdách) i k přihnojování za vegetace.

Co je zásadité hnojivo?

Zásadité hnojivo. Síran amonný - amonný (čpavkový) dusík, proto působí pomalu. Hlavně před výsevem, výsadbou, také k plodinám, co vyžadují síru (košťáloviny - hl. zelí), cibulová zelenina).

Jaké hnojiva působí v plodinách?

Hnojiva - ledky - působí nejrychleji (přihnojování za vegetace), pomaleji působí hnojiva se čpavkovým dusíkem, nejpomaleji hnojiva s organickým dusíkem. Hnojí se hlavně v první polovině vegetace, kdy plodina roste. Potom už ne, aby v plodinách bylo méně dusičnanů a lépe se skladovaly.

Jak se používá superfosfát při hnojení?

Hnojivo - superfosfát se používá na podzim nebo brzy na jaře při hnojení - současně zarýt s hnojem (stačí jednou za pár let, do zásoby). Také se přidává do kompostu. Okyseluje půdu. Granulovaný trojitý superfosfát - na půdy velkým nedostatkem P,k zásobnímu hnojení při výsadbě ovocných stromů, révy vinné.

Související příspěvky: