Co jsou kompozity s dlouhým vláknem?

Obsah

Co jsou kompozity s dlouhým vláknem?

Co jsou kompozity s dlouhým vláknem?

Bereme-li za kriterium sekundární fázi, pak největším přínosem jsou kompozity s dlouhými vlákny. Dlouhovláknové polymerní kompozity jsou schopny splnit nejnáročnější požadavky na mechanické vlastnosti při současné malé hustotě, dobré korozní odolnosti i elektrických vlastnostech.[1]

Co je textilní vlákna?

Cílem této kapitoly je seznámení se s textilními vlákny, která mohou být jak přírodní tak chemická. V této kapitole se naučíte rozdělení textilních vláken, naučíte se označovat textilní vlákna správnými zkratkami, budou vysvětleny zkratky staré.

Co jsou vlákna?

Vlákna jsou to výchozí suroviny, které dalším technologickým zpracováním přecházejí v příze a z nich v tkaniny, pleteniny a další specielní plošné textilie.

Jak se získávají rostlinná vlákna?

Z přírodního polymeru: celulózová vlákna, acetátová vlákna Ze syntetického polymeru: polyamidy, polyestery, polyuretany,polyetyleny, polypropyleny. Základní stavební jednotkou rostlinných vláken je celulóza. Rostlinná vlákna tedy bývají často nazývána celulózová vlákna. Rostlinná vlákna se rozlišují podle toho, z jaké části rostliny se získávají.

Související příspěvky: