Jaké jsou příznaky koronaviru a obyčejné chřipky?

Obsah

Jaké jsou příznaky koronaviru a obyčejné chřipky?

Jaké jsou příznaky koronaviru a obyčejné chřipky?

Rozdíly mezi příznaky koronaviru a obyčejné chřipky Zákeřný koronavirus zabil už přes sto lidí a nakažených je už téměř pět tisíc. Lidé z něho mají strach zejména proto, že jeho příznaky jsou podobné jako u chřipky. Jedná se o kašel, dušnost a horečku.

Proč je koronavirus běžná chřipka?

Koronavirus není běžná sezónní chřipka. Chřipka se šíří rychleji, má kratší inkubační dobu, ale pravděpodobnost úmrtí při nákaze koronavirem je čtyřicetkrát vyšší, a to ve všech věkových kategoriích. Inkubační doba u koronaviru je zhruba 14 dní.Tedy ode dne nakažení do propuknutí prvních příznaků uplynou celé dva týdny.

Jaké jsou příznaky nákazu koronavirem?

V první řadě je nutné si uvědomit, že nákazu koronavirem dokáže bezpečně poznat jen speciální diagnostický test. Některé příznaky vám ale samozřejmě mohou napovědět. Podle lékařů mezi nejčastější projevy patří: Horečka nad 38 stupňů Celsia. Bolest svalů a hlavy. Únava. Dušnost. Kašel. Bolest v krku.

Kde se šíří koronavirus?

Podle portálu BBC se pak koronavirus šíří v Thajsku, Malajsii či USA, kde jsou ale nakaženi jednotky osob. „Myslím, že panika není vůbec nutná, vzhledem k opatřením, která vláda Spojených států přijímá," řekl doktor Mark Mulligan, ředitel divize infekčních chorob a vakcínového centra v NYU Langone Medical Center a snažil se tak uklidnit lid.

Související příspěvky: