Jedné z najpoužívanejších druhov fermentácie pri výrobe potravín?

Obsah

Jedné z najpoužívanejších druhov fermentácie pri výrobe potravín?

Jedné z najpoužívanejších druhov fermentácie pri výrobe potravín?

Jedným z najpoužívanejších druhov fermentácie pri výrobe potravín je tzv. mliečne kvasenie. Mliečnou fermentáciou sa vyrába napr. kyslá kapusta, nakladaná zelenina, kysnutý chlieb a mäsové výrobky – saláma.

Čo sú Fermentované potraviny pripravené na trávenie?

Princíp je v podstate rovnaký, ako pri užívaní probiotík, tie však pôsobia až v tráviacom trakte človeka, zatiaľ čo fermentované potraviny sú baktériami pripravené na trávenie vopred. Proces fermentácie alebo kvasenia potravín sa dá prirovnať k predtráveniu. Tento proces uľahčuje telu následné trávenie a pomáha vstrebať živiny.

Ako piť zeleninové a ovocné šťavy?

Ako piť zeleninové a ovocné šťavy? Pri chudnutí môžu byť zradné hlavne ovocné šťavy, ktoré obsahujú veľa energie. Mnohí ich však považujú iba za prostriedok uhasenia smädu „bez kalórií“. 13. JUN 2016

Ktoré sa vyrábajú Mliečnou fermentáciou?

Mliečnou fermentáciou sa vyrába napr. kyslá kapusta, nakladaná zelenina, kysnutý chlieb a mäsové výrobky – saláma. Baktérie, ktoré sa prirodzene vyskytujú v potravinách alebo sú do nich pridané vo výrobnom procese, využívajú laktózu (mliečny cukor) alebo iné sacharidy ako substrát na produkciu kyseliny mliečnej.

Související příspěvky: