Kdo může pobývat na Islandu?

Obsah

Kdo může pobývat na Islandu?

Kdo může pobývat na Islandu?

Cestovní formality: Občan ČR může vstupovat a pobývat na území Islandu bez zvláštních omezení, a to na základě platného cestovního pasu nebo platného občanského průkazu.

Jak se nejlépe dopravovat na Island?

Jak se nejlépe dopravovat 1 Půjčení auta. Na Islandu se stejně jako u nás jezdí vpravo. Hustota provozu je zde poměrně řídká a do dopravní zácpy se opravdu nedostanete. 2 Letecká doprava. Na Islandu funguje také vnitrostátní letecká doprava, kterou je nejlepší využít především v zimě, kdy se cesta autem kvůli sněhu může zkomplikovat. 3 Autobusy. Jediný způsob veřejné dopravy po Islandu jsou autobusy. Z Reykjavíku operuje celoročně místní autobusová společnost Straetó, která mimo jiné zajišťuje i městskou dopravu po Reykjavíku a přilehlých městech.

Kdo je největší ledovec na Islandu?

Největší ledovce na Islandu: Vatnajökull 8.300 km2 Vatnajökull je největší ledovec Islandu, nachází se v jihovýchodní části ostrova a zabírá více než 8 % plochy země. Je také největším ledovcem Evropy.

Jaké jsou ceny islandského jídla?

Stravování: Island patří mezi oblasti s vyhlášenou kuchyní. Jídlo je zde ovšem poměrně drahé a to i přes nedávný propad kursu islandské koruny. Jídlo v restauraci stojí cca 3000 ISK, pivo 800 ISK. Spropitné se nedává. Ryby v různých obměnách (hlavně losos a mořský pstruh)…atd jsou lahůdkou.

Související příspěvky: