Co je forenzní psychologie?

Obsah

Co je forenzní psychologie?

Co je forenzní psychologie?

Štěpán Vymětal, PhD. Můžete popsat vznik a vývoj forenzní psychologie? Forenzní psychologie je aplikací psychologických disciplín do oblasti práva (trestního, občanského i rodinného). Zahrnuje jak psychologii policejní, kriminalistickou, kriminologickou, tak i investigativní, soudní a vězeňskou.

Co je forenzní psychologie v Čechách a Slovensku?

FORENZNÍ PSYCHOLOGIE V ČESKÉ PSYCHOLOGICKÉ LITERATUŘE – NÁHLED DO HISTORIE DO ZAČÁTKU DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLKY Veronika A. Polišenská Abstrakt Historie forenzní psychologie v Čechách a na Slovensku je popsána v řadě psychologických a kriminologických publikacích obvykle v rámci úvodních kapitol.

Jaké jsou období forenzní psychologie?

Poslední dvě období (Vznik forenzní psychologie jako experimentální disciplíny na počátku dvacátého století a Rozvoj forenzní psychologie ve dvacátém století) již nejsou oddělena chronologicky, ale spíše se prolínají. 1U všech osobností jsou uvedeny údaje týkající se data narození a úmrtí.

Jak je popsána historie forenzní psychologie?

Abstrakt Historie forenzní psychologie v Čechách a na Slovensku je popsána v řadě psychologických a kriminologických publikacích obvykle v rámci úvodních kapitol. Tyto texty se však liší v různých aspektech: vymezení začátku forenzní psychologie či popsání historického vývoje forenzní psychologie.

Související příspěvky: