Jaké je správné usušení ovoce?

Obsah

Jaké je správné usušení ovoce?

Jaké je správné usušení ovoce?

Na sušící síto rovnáme ovoce v jediné vrstvě. Dobře usušené ovoce bývá vláčné, ohebné, bez nadměrně vlhkých částí. Správnost usušení poznáme, když je rozpůlíme a zmáčkneme – na řezu by se neměly vyskytnout vlhké kapičky.

Jak postupovat při sušení ovoce?

Sušení ovoce patří k nejstarším a zároveň k nejzdravějším způsobům konzervace potravin. Původní sušení ve stínu nahradily moderní stroje. Jak tedy při sušení postupovat?

Kde se sušit ovoce?

Možnosti sušení: 1 Ve stínu v teplém prostředí (tady hrozí riziko, že se ovoce nebude sušit dostatečně rychle a začne plesnivět). 2 V klasické troubě (nejméně vhodná je plynová, špatně se u ní reguluje teplota, naopak horkovzdušná s ventilátorem je... 3 Na radiátoru, ústředním topení či kamnech (tato metoda je využitelná spíše v zimě). 4 V sušičce (ideální způsob zaručující... More ...

Jaká je teplota při sušení ovoce?

Teplota při sušení ovoce bys se měla pohybovat v rozpětí 30 až 600 C. Také doba sušení by měla být optimální. Znamená to individuální přístup ke každému ze sušených druhů ovoce, ale v podstatě by v ovoci mělo po usušení zůstat určité množství vlhkosti. Odborníci hovoří zhruba o pěti procentech.

Související příspěvky: