Co je Žitný kváskový chléb?

Obsah

Co je Žitný kváskový chléb?

Co je Žitný kváskový chléb?

Celozrnný žitný kváskový chléb, který si upečete doma... 1 působí v těle zcela opačně, než chléb z bílé pšeničné mouky kynutý droždím. 2 je prostý veškerých chemikálií, jednoduchých cukrů, nasycených tuků a dalších nebezpečných přísad. 3 chutná a voní jako pravý chléb a obsahuje zdraví prospěšné složky (vitamíny E, B, B1, B6, dále fosfor, draslík, mangan,... More ...

Jak krájet plátky chleba?

Plátky chleba krájejte bezprostředně před spotřebou. Správný nůž má být zoubkovaný, s dostatečně tenkým ostřím, protože se krájí řezáním, nikoliv tlačením na chleba. Stárnutí chleba lze zastavit zmrazením v umělohmotném obalu, ideálně při teplotách nižších než mínus 18 stupňů.

Jak rychle zplesniví chléb?

Při vysokých teplotách zase rychle zplesniví. Pekaři doporučují skladovat chléb při teplotě mezi 20 a 25 stupni, zabalený do čisté utěrky nebo plátna, aby mohl dýchat, a následně vložený do vhodné nádoby. Nejlépe do takzvané chlebovky.

Jak dlouho musí chleba krájet rovně?

Chléb se musel krájet rovně, neboť „kdo se nesrovná s chlebem, ten se nesrovná ani s lidmi". Pokud je chleba správně upečený, měl by vydržet minimálně týden. Během uchovávání samozřejmě stárne. Střída ztrácí elastičnost a drobí se. Uvolňuje se voda, chléb vysychá.

Související příspěvky: