Kde je španělština rozšířená?

Obsah

Kde je španělština rozšířená?

Kde je španělština rozšířená?

Španělština (neboli kastilština) je jeden z nejrozšířenějších světových jazyků. Spadá do kategorie románských jazyků. Španělština je úředním jazykem ve Španělsku, ve většině států Jižní a Střední Ameriky a v Rovníkové Guineji, velmi rozšířená je také ve Spojených státech, na Filipínách a v mnoha dalších zemích světa.

Co je španělština?

Španělský jazyk (španělština) 1 Výslovnost. Je však potřeba mít neustále na paměti, na jak obrovském území se španělsky mluví, odkud plyne i existence... 2 Samohlásky. Samohlásky se ve španělštině podle evropské normované výslovnosti vyslovují stejně jako v češtině s tím... 3 Souhlásky. Valná většina španělských souhlásek se podle evropské normované výslovnosti vyslovuje... More ...

Jak se vyslovují španělské samohlásky?

Španělské samohlásky A E I O U se vyslovují obdobně jako v češtině. Písmeno Y je narozdíl od češtiny považováno za souhlásku. Písmena D T N nezměkčují následující I. El día = / el 'dia /. písmeno U se ve spojení se samohláskami vyslovuje jako W v anglickém why (bueno, auto).

Jak španělština užívá latinku?

Španělština užívá latinku. Drtivá většina písmen je shodná s češtinou, objevuje se zde ovšem i několik vyjímek. Výslovnost není obtížná, jde jen o cvik. My se budeme soustředit na španělštinu vlastního Španělska.

Související příspěvky: