Jaký je výskyt hnědých očí?

Obsah

Jaký je výskyt hnědých očí?

Jaký je výskyt hnědých očí?

Hojnost výskytu hnědých očí se však výrazně mění s geografií. Většina lidí, jejichž domovem je Afrika a Asie, mají tmavě hnědé oči. Oči v tmavých odstínech hnědé je také velmi rozšířené na Středním východě.

Kde jsou hnědé oči nejrozšířenější?

Hnědá barva očí je na světě nejrozšířenější. Hojnost výskytu hnědých očí se však výrazně mění s geografií. Většina lidí, jejichž domovem je Afrika a Asie, mají tmavě hnědé oči. Oči v tmavých odstínech hnědé je také velmi rozšířené na Středním východě.

Co se týče hnědých očí?

Pokud přičtete ještě oříškové oči (někdy nazývané oříškově hnědé), je podíl v populaci ještě vyšší. Častý výskyt hnědých očí neznamená, že všechny hnědé oči jsou stejné. Jejich vzhled má spoustu podob a mění se člověk od člověka a mít hnědé oči navíc přináší výhody ze zdravotního hlediska (více na toto téma později).

Jaká je populace hnědých očí?

Ve Spojených Státech se odhaduje, že hnědé oči má asi 41 % populace - zahrnuty jsou tmavě hnědé oči, světle hnědé a medově hnědé. Pokud přičtete ještě oříškové oči (někdy nazývané oříškově hnědé), je podíl v populaci ještě vyšší. Častý výskyt hnědých očí neznamená, že všechny hnědé oči jsou stejné.

Související příspěvky: