Co je česnek?

Obsah

Co je česnek?

Co je česnek?

Česnek je rostlina (cibulovitá) z řádu Allium. Jedná se o druh úzce související s cibulí, šalotkou a pórkem. Roste v mnoha částech světa a je populární přísadou při vaření díky své silné vůni a lahodné chuti. V historii byl česnek konzumován především pro své významné účinky na zdraví a léčivé vlastnosti ( 1 ).

Co obsahuje česnek?

Obsah článku 1 Česnek obsahuje látku zvanou alicin, která patří mezi nejsilnější přírodní antibiotika 2 Česnek obsahuje řadu důležitých živin a má velmi nízký obsah kalorií 3 Česnek příznivě působí proti různým nemocem, včetně nachlazení 4 Účinné látky obsažené v česneku přispívají ke snížení krevního tlaku 5 Česnek snižuje hladinu cholesterolu, čímž přispívá k nižšímu riziku... More ...

Jaké jsou výhody česneku?

Známá je sloučenina zvaná alicin, která skýtá řadu zdravotních výhod. Přestože česnek neobsahuje velké množství kalorií, je doslova nabitý důležitými živinami. Ve 28 gramech česneku najdeme ( 3 ): Česnek dále obsahuje stopová množství různých jiných živin.

Co se týče stroužků česneku?

„Hlava“ česneku se nazývá palice, přičemž každý segment (dílek) se nazývá stroužek. Jedna palice obsahuje 10-20 stroužků. Dnes je již známo, že většina zdravotních účinků je způsobena jednou ze sloučenin síry, která se tvoří, jakmile je stroužek česneku nasekaný, drcený či rozžvýkaný.

Související příspěvky: