Co je pasivně-agresivní přístup?

Obsah

Co je pasivně-agresivní přístup?

Co je pasivně-agresivní přístup?

Občasný pasivně-agresivní přístup k problémům našeho každodenního života není sice v žádném případě ničím výjimečným, avšak pro některé lidi je manipulace a nepřímá komunikace s okolím hlavní životní cestou. Pasivně-agresivních lidí si většinou v kanceláři nebo mezi svými přáteli na první pohled nevšimnete – aspoň zpočátku.

Jak rozeznat pasivní agresi?

Jak rozeznat pasivní agresi? 1 Špatná komunikace. Pasivně agresivní člověk se cítí frustrován a nedokáže dostatečně vyjadřovat své potřeby směrem k... 2 Role oběti. Pasivně agresivní jedinec často vyprovokuje druhého k přímé či verbální agresivitě, aby se později mohli... 3 Snaha o nezávislost versus závislost. Tento člověk se často snaží být nezávislý a těžce nese snahu okolí... More ...

Jak se zbavit pasivně-agresivního přístupu k životu?

Pokud jste náchylní k pasivně-agresivnímu přístupu k životu, existují kroky, které můžete podniknout, abyste se stali asertivnějšími. Když vaše slova odpovídají vaším emocím a vašemu chování, můžete si vychutnávat mnohem autentičtější prožívání života.

Co je pasivní agrese v komunikaci?

Pasivní agrese v komunikaci – mlčení v situacích, které by měly směřovat k diskuzi, nebo jako způsob trestu. Stavění se do pozice oběti. Obviňování druhých, namísto hledání chyb u sebe sama.

Související příspěvky: