Výhody geotermální energie?

Obsah

Výhody geotermální energie?

Výhody geotermální energie?

Výhody geotermální energie 1 Ekologický zdroj energie bez emisí 2 Geotermální energie je konstantní a neomezená 3 Je možné topení i chlazení 4 Kompatibilní s podlahovým vytápěním uvnitř i venku 5 Všestranná systémová řešení pro všechny velikosti projektů, od malých rodinných domů až po velké průmyslové komplexy 6 Ekonomické a ekologické řešení pro vytápění nebo chlazení vašeho prostoru More ...

Jak se podívejme na chlazení v geotermálních elektrárnách?

V případě chlazení se tato oblast malých hloubek a relativně nízkých teplot využívá jako chladič. Druhý typ přímého zdroje využívá nízké až středně vysoké teploty v rozsahu od 30 °C až přes 100 °C většinou z hloubky pod 400 m. Nejdříve se podívejme na výrobu elektřiny v geotermálních elektrárnách.

Co je geotermální energie?

Geotermální energie je tepelná energie, která vzniká v nitru Země. Zahřívá podzemní horniny a vody na různou teplotu v závislosti na hloubce a geologických poměrech v daném místě.

Co je geotermální elektrárna?

Princip geotermální elektrárny Elektřina se v geotermálních elektrárnách může vyrábět třemi možnými způsoby: Dry steam – je založen na využití tzv. suché páry, která je vháněna na lopatky generátoru, kde kondenzuje a následně se vrací do půdy.

Související příspěvky: