Jak se ukládají předvolby do gimprc?

Obsah

Jak se ukládají předvolby do gimprc?

Jak se ukládají předvolby do gimprc?

Všechny předvolby jsou ukládány do souboru gimprc v uživatelském osobním GIMP adresáři. Jeho editací tak může pokročilý uživatel upřednostňující textové konfigurační soubory nastavovat vše ručně a přímo. Pokud pracujete na Linuxu (a doufáme, že ano), získáte technické informace o obsahu tohoto souboru příkazem man gimprc .

Jak vytvořit obrázek v GIMPu?

V GIMPu si otevřeme zvolený obrázek. Potom k němu přidáme prázdnou průhlednou vrstvu nazvanou Pozadí, ve které se nakonec zobrazí zakroucený text. Takto bude písmo odděleno od vlastního obrázku a dovolí nám jej dodatečně třeba někam posunout.

Jak vybrat grafické téma GIMPu?

Na této kartě lze vybrat grafické téma Gimpu, které určuje mnoho aspektů vzhledu uživatelského rozhraní, např. sadu používaných ikon, velikost ikon a písma, mezery mezi prvky rozhraní atd.

Jaké jsou témata s gimpem?

Spolu s Gimpem se dodávají dvě témata: Default (Výchozí), které se hodí pro většinu lidí, a Small (Malé), které je navrženo pro úsporu místa a je vhodné pro majitele malých monitorů nebo monitorů s nízkým rozlišením. Kliknutím na téma se příslušné téma ihned aplikuje, takže je snadné si témata vyzkoušet a vybrat to nejvhodnější.

Související příspěvky: