Jak dlouho trvá Extrakce zubu moudrosti?

Obsah

Jak dlouho trvá Extrakce zubu moudrosti?

Jak dlouho trvá Extrakce zubu moudrosti?

Doba extrakce zubu moudrosti se značně liší. Někdy je celý výkon velice rychlý a trvá jen pár minut, ale v případě komplikací nebo obtížného přístupu může trvat i déle než 20 minut.

Jak se zbavit zuby moudrosti?

Pokud vás zub moudrosti začne bolet nebo máte problémy s jeho prořezáváním, měli byste vyhledat stomatologa, který vás vyšetří a doporučí extrakci (vytrhnutí) či jinou léčbu. Nečekejte až na další termín pravidelné preventivní zubní prohlídky, ale pokud máte se zuby moudrosti problémy, objednejte se k zubaři co nejdříve.

Co je dobré vědět o zubech moudrosti?

Pět věcí, které je dobré vědět o zubech moudrosti 1 Dříve zachraňoval, dnes spíše škodí. Pro naše předky byly osmičky často jedinou záchranou – ve věku kolem dvaceti... 2 Špatně narostlé musí ven. To, jak moc vás v budoucnu osmičky potrápí, může zubní lékař zjistit předem. Rentgenový... 3 Kazí se více než ostatní zuby. Chcete mít ten nejoslnivější úsměv ze všech? Jak... More ...

Proč jsou zuby moudrosti zaklíněné?

Někdy, ale neúplně prořezané nebo zaklíněné zuby moudrosti mohou způsobovat potíže se zdravím ostatních zubů, protože se v jejich okolí zachycují zbytky potravy a baktérií, což může vést ke vzniku: zubního kazu - ten vzniká rozkládáním zubního plaku na povrchu zubů baktériemi a projevuje se tvorbou dutinek (děr) v zubech.

Související příspěvky: