Jaké jsou magnetické momenty atomů?

Obsah

Jaké jsou magnetické momenty atomů?

Jaké jsou magnetické momenty atomů?

Celkové magnetické momenty atomů nejsou nulové (dílčí magnetické momentyne jsou zcela vykompenzovány) a jsou nepravidelně orientované všemi směry. Po vložení do magnetického pole se momenty atomů orientují ve směru vnějšího pole (viz obr. 7.1 ), navenek se projevuje slabé zmagnetování (paramagnetismus).

Jaké jsou vlastnosti magnetických materiálů?

Jak lze látky dle magnetických vlastností rozdělit. Jaké jsou charakteristické vlastnosti (veličiny) a křivky magnetických materiálů. Podrobnosti o magneticky měkkých a magneticky tvrdých materiálech. Podrobnosti o některých speciálních magnetických materiálech. Kde se magnetické materiály využívají.

Jaké jsou magnetické vlastnosti látky?

Tento moment pak určuje magnetické vlastnosti materiálu a chování dané látky v magnetickém poli. Magnetické vlastnosti látky jsou charakterizovány relativní (poměrnou) permeabilitou µr a magnetickou susceptibilitou χ (χ = µr – 1). Vnitřní slupky v atomovém obalu jsou plně obsazeny elektrony.

Co je magnetický kámen?

Magnet (z řeckého μαγνήτις λίθος magnétis líthos, „ Magnesijský kámen“) je objekt, který v prostoru ve svém okolí vytváří magnetické pole. Může mít formu permanentního magnetu nebo elektromagnetu. Permanentní magnety nepotřebují k vytváření magnetického pole vnější vlivy.

Související příspěvky: