K čemu se používá celer?

Obsah

K čemu se používá celer?

K čemu se používá celer?

Mezi variety patří celer řapíkatý, bulvový a listový. Použití: Celer se používá především v kuchyni: bulvy i listy se přidávají do polévek, omáček, k pečeným masům, do vařeného nebo syrového salátu, nať i semeno jsou součástí kořeninových směsí pro grilování). Listy je možné sušit, zmrazit nebo naložit do octa.

Jaká je vegetační doba celeru?

Odrůdy celeru Celer bulvový Barva dužniny Typ Vegetační doba 'Albín' čistě bílá poloraný 140 dnů 'Apia' bílá poloraný 140 dnů 'Cisko' smetanově bílá poloraný 137 dnů 'Kompakt' bílá pozdní 150 dnů 6 more rows ...

Co je miřík celer?

Popis: Miřík celer je dvouletá aromatická kořenová zelenina pěstovaná pro bulvy a listy, jejichž řapíky se vybělují pro lepší chuť. V prvním roce rostlina vytváří přízemní růžici listů, ve druhém vyrůstá lodyha s květy.

Jaká je vhodná vzdálenost pro bulvový celer?

Spon pro výsadbu se u jednotlivých druhů příliš neliší. Pro bulvový celer je vhodná vzdálenost v řádku i mezi řádky padesát centimetrů, listový celer má mít spon třicet pět krát čtyřicet centimetrů. O něco menší vzdálenost pak nechte řapíkatým celerům, které se sází do brázd hlubokých kolem dvaceti centimetrů.

Související příspěvky: