Co do kompostu můžeme dávat?

Obsah

Co do kompostu můžeme dávat?

Co do kompostu můžeme dávat?

Co do kompostu můžeme dávat a co ne? Co do něj patří: zeleninové a ovocné odpady ; tráva a zelené listí (zelenou hmotu je dobré prosypávat mletým hašeným vápnem, aby se předešlo nepříjemnému zápachu při jejím kysání) uvadlé květiny ; vaječné skořápky, papírové obaly a ubrousky,kávové a čajové zbytky

Jak založit kompost?

Při zakládání kompostu začněte s 15 cm prodyšnou vrstvou tzv. hnědého odpadu (např. kousky větví, lepenky, suché listí, sláma, skořápky vajíček, třísky atd.) Na ní přidejte "zelenou" vrstvu trávy, listí, zbytků zeleniny a ovoce. Vrstvy hnědého a zeleného odpadu střídejte v poměru 2:1.

Jak začít kompostování zahradní zeminy?

Z kompostéru ho můžete začít průběžně odebírat zhruba po 6 měsících. Humusem pak přihnojujte záhony, trávník, stromy i keře. V poměru 1:1 se zahradní zeminou je výborný také do květináčů. Zrání kompostu můžete uspíšit pomocí speciálních přípravků.

Kde se pěstuje kukuřice?

Nejstarší důkaz o pěstování kukuřice pochází z období kolem roku pět tisíc před našim letopočtem. Skutečný původ této rostliny zůstává však pro botaniky záhadou. Většina z nich se přiklání k názoru, že přímým předkem kukuřice je některý druh trávy rostoucí na území Mexika.

Související příspěvky: