Může banány snížit krevní tlak?

Obsah

Může banány snížit krevní tlak?

Může banány snížit krevní tlak?

Strava bohatá na draslík může pomoci snížit krevní tlak a lidé, kteří jí hodně draslíku mají až o 27% menší riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění než ostatní ( 22, 23, 24, 25 ). Kromě toho banány obsahují také větší množství hořčíku, který je rovněž důležitý pro zdravé srdce ( 26, 27 ).

Kolik kalorií obsahuje středně velký banán?

Středně velký banán obsahuje zhruba 105 kalorií. Banány jsou bohatým zdrojem pektinu, což je druh vlákniny, který banánu dodává jeho strukturu a konzistenci ( 4 ). Nezralé banány obsahují pomalu stravitelný (rezistentní) škrob, který funguje jako rozpustná vláknina a není v trávicím traktu tráven.

Proč jsou banány vhodné ke svačině?

Obsahují celou řadu důležitých vitamínů a živin a kladně ovlivňují trávení, zdraví srdce a hubnutí. Kromě vysokého obsahu živin jsou také velmi vhodnou potravinou ke svačině. Pojďme se společně podívat na 11 léčivých účinků banánů, které byly potvrzeny vědeckým výzkumem. Banány patří mezi nejoblíbenější ovoce na světě.

Co obsahuje banán na denní dávky?

Banány obsahují velké množství vlákniny a také řadu antioxidantů. Jeden středně velký banán (118 gramů) dále obsahuje (1, 2, 3): Draslík: 9% doporučené denní dávky. Vitamin B6: 33% doporučené denní dávky.

Související příspěvky: