Kde se hraje volejbal?

Obsah

Kde se hraje volejbal?

Kde se hraje volejbal?

Volejbal se hraje na obdélníkovém hřišti o rozměrech 18×9 metrů, které je rozděleno na čtvercové poloviny střední čárou, nad kterou visí jeden metr vysoká síť, která je napnuta tak, že její horní hrana vede nad zemí ve výšce 2,43 m při zápasech mužů, resp. 2,24 m při zápasech žen.Okolo hřiště je volná zóna, která musí na každé straně být nejméně 3 ...

Jak hrát Volejbalové debly?

Družstva se skládají ze dvou hráčů na každé straně. Volejbalové debly – volejbal také hraný ve dvojicích, ale na pevném povrchu. Hraje se na polovinu běžného volejbalového hřiště.

Kde se hraje smíšený volejbal?

Hraje se na polovinu běžného volejbalového hřiště. Smíšený volejbal – „klasický volejbal“, ve kterém se utkávají smíšená družstva, nejčastěji ve složení 4 muži a 2 ženy. Ostatní pravidla jsou totožná.

Kdo je blokař v vrcholovém volejbale?

Blokař – většinou nejvyšší hráč družstva, specialista na obranu na síti (blok), bývá zapojován do rychlého útoku středem sítě Diagonální hráč (dříve pod názvem univerzální hráč) – v současném vrcholovém volejbale je hlavní útočnou silou družstva, kromě útočných akcí na síti bývá zapojován i do útoku ze zadní části hřiště (zóna 1)

Související příspěvky: