Co může černý kouř způsobit?

Obsah

Co může černý kouř způsobit?

Co může černý kouř způsobit?

Co všechno může černý kouř z výfuku způsobit? Pokud celou věc necháme být a kouř budeme prostě ignorovat, může se stát, že v důsledku zvýšené tvorby sazí se zanese motorový olej a dojde k poruše tepelné výměny. Dále tak dochází ke znečišťování olejového filtru a kanálků.

Co může kouř z výfuku způsobit?

Příčiny můžou spočívat ve špatném seřízení vstřiků, seřízení škrticí klapky nebo se může jednat o závadu vysokotlakého čerpadla. Je třeba i zkontrolovat palivové potrubí či zapojení podtlakových hadiček, případně i vzduchový filtr. Co všechno může černý kouř z výfuku způsobit?

Jak se zbavit černého kouře?

Důvod vzniku černého kouře spočívá v závadě palivové soustavy. Jedná se o příznak bohaté směsi paliva, což znamená, že palivo obsahuje méně vzduchu. A právě saze obsažené v kouři jsou znakem špatného spalování. Jak se kouře zbavit?

Co znamená černý kouř z výfuku?

Černý kouř z výfuku je zpravidla tím nejméně problematickým kouřem, s nímž se můžete setkat. V praxi totiž většinou znamená, že váš motor jede na příliš bohatou směs a do válců se tedy v poměru ke vzduchu dostává víc paliva, než je správně.

Související příspěvky: