Co může způsobit zpomalení počítače?

Obsah

Co může způsobit zpomalení počítače?

Co může způsobit zpomalení počítače?

Při běžném používání počítače se na pevném disku postupně hromadí nepotřebné soubory a dochází k jeho fragmentaci. Zpomalení může být způsobeno i nesprávnými návyky při používání počítače. Produkt Norton může zvýšit rychlost počítače pomocí nástrojů pro správu a optimalizaci výkonu.

K čemu slouží paměť počítače?

Slouží k průběžnému ukládání instrukcí a dat, se kterými počítač aktuálně pracuje. Tato paměť je závislá na dodávce elektrické energie, uložená data se v případě výpadku napájení nebo vypnutí počítače ztratí. Dostatek nebo naopak nedostatek paměti významně ovlivňuje výkon počítače, u většiny aplikací více než procesor.

Může to být způsobeno nesprávným používáním počítače?

Zpomalení může být způsobeno i nesprávnými návyky při používání počítače, například používáním několika programů najednou, přepínáním počítače do režimu spánku místo pravidelného restartování, procházením internetu ve více oknech prohlížeče, přidáváním modulů plug-in a služeb nebo zanedbáním pravidelné údržby.

Jak nastavit spuštění počítače?

Ve sloupci Zapnuto/Vypnuto zrušte zaškrtnutí programů, které nechcete spouštět při spuštění počítače. Ve sloupci Zpozdit spuštění vyberte programy, které chcete načíst až po dokončení spuštění počítače. Klikněte na tlačítko Použít a poté na tlačítko Zavřít.

Související příspěvky: