Co je proxy server?

Obsah

Co je proxy server?

Co je proxy server?

Proxy server odděluje lokální počítačovou síť (intranet) od Internetu. Aplikační proxy je server speciálně určený pro určitý protokol nebo aplikaci.

Jak nastavit proxy při připojení k síti?

To znamená, že váš iPhone nebude při připojení k síti vůbec používat proxy. Chcete-li povolit automatickou detekci proxy, vyberte možnost "Auto". Váš iPhone použije protokol Web Proxy Auto-Discovery Protocol nebo WPAD, aby zjistil, zda je v síti Wi-Fi nezbytný proxy server, a automaticky konfiguruje nastavení serveru proxy, pokud je zapotřebí.

Můžete použít proxy pro školu nebo práci?

Obecně budete používat proxy, pokud vám to vaše škola nebo práce poskytnou . Můžete také použít proxy pro skrytí vaší IP adresy nebo přístup k geoblocked webům, které nejsou k dispozici ve vaší zemi, ale místo toho doporučujeme VPN. Pokud potřebujete nastavit proxy pro školu nebo práci, získávejte od nich potřebná pověření a přečtěte si je.

Jak zjistit, zda je v síti proxy nezbytný?

Váš iPhone použije protokol Web Proxy Auto-Discovery Protocol nebo WPAD, aby zjistil, zda je v síti Wi-Fi nezbytný proxy server, a automaticky konfiguruje nastavení serveru proxy, pokud je zapotřebí. Tato funkce se často používá v obchodních a školních sítích.

Související příspěvky: