Jak sledovat teplotu chladící směsi?

Obsah

Jak sledovat teplotu chladící směsi?

Jak sledovat teplotu chladící směsi?

Pokud máte podezření na únik přes těsnění, vyplatí se sledovat ukazatel teploty chladící směsi a barvu kouře vycházejícího z výfuku. Bílá totiž vždy naznačuje úniky chladiva a s tím spojené problémy.

Jaké jsou příznaky chladící kapaliny?

Bílá totiž vždy naznačuje úniky chladiva a s tím spojené problémy. Ať už ale bývají příznaky jakékoliv, v případě mizející chladící kapaliny se rozhodně co nejdříve objednejte do servisu a dopřejte vozu pořádnou prohlídku. Zanedbání kontroly chladiva je přesně ten problém, který povede jen k dalším potížím. A ty mohou být pro váš motor i fatální.

Co jsou loužičky chladící kapaliny?

Pokud tedy pod autem vidíte loužičky chladící kapaliny, pravděpodobně bude na vině některá z hadic. Jejich výměny nebývají ničím náročným, přesto raději doporučujeme navštívit servis, kde mohou kromě výměny hadice i celý systém propláchnout a po dolití nové kapaliny ho i odvzdušní. Častý problém představuje také špatné víčko chladiče.

Může se stát, že chladící kapalina vystříkne ven?

Hrozí, že horká kapalina vystříkne ven a dojde k popálení. Může se stát, že z nádobky na chladící kapalinu bude kapalina ubývat poměrně rychle. V takovém případě může jít o poškození těsnění chladící soupravy a je nutná návštěva autoservisu. V případě, že vás na nedostatek chladící kapaliny upozorní kontrolka během jízdy, automobil zastavte hned, ...

Související příspěvky: