Co je autonomní detektor oxidu uhelnatého?

Obsah

Co je autonomní detektor oxidu uhelnatého?

Co je autonomní detektor oxidu uhelnatého?

Autonomní detektor oxidu uhelnatého s LCD displejem, vestavěnou sirénou a řadou dalších funkcí je Hutermann ALARM CO-86. Disponuje třemi LED diodam (napájení, alarm, chybový stav), LCD displejem se zobrazením koncentrace CO, odlišným zvukovým alarmem podle koncentrace oxidu uhelnatého.

Co se týče oxidu uhelnatého?

Vznik oxidu uhelnatého je zapříčiněn velmi často také tím, že je nedostatečně vyčištěný komín, který ztrácí tah, čímž dochází ke špatnému spalování. Největší nebezpečí oxidu uhelnatého tkví právě v jeho tichosti. Jiný plyn ucítíte svým čichem a máte šanci prostory opustit nebo vyvětrat, jenže oxid uhelnatý má jiné vlastnosti.

Jak se zbavit oxidu uhelnatého?

I když budete mít instalovány detektory, nezapomínejte ani na prevenci úniku oxidu uhelnatého: 1 nechte si každoročně odborně překontrolovat topný systém, odvětrávací průduchy, komín, kouřovod. Dodržujte doporučované... 2 kupujte pouze spotřebiče, schválené národně uznávanou zkušebnou a instalaci provádějte podle návodu výrobce. 3 nepoužívejte kuchyňský sporák nebo vařič k... More ...

Co je oxid uhelnatý?

Oxid uhelnatý je plyn bez barvy a zápachu, který vzniká při nedokonalém spalování zemního plynu, propan-butanu, ale také dřeva v ohništích a krbech. V České republice jde o jednu z nejčastějších příčin otravy; ročně jsou evidovány tisíce případů, z nichž stovky končí až smrtí. ‚Počet případů je u nás skutečně alarmující,‘ upozorňuje na situaci Ing.

Související příspěvky: