Co znamená slovo výjimka?

Obsah

Co znamená slovo výjimka?

Co znamená slovo výjimka?

Co znamená slovo výjimka? Výjimka může znamenat jakýkoliv výňatek z pravidel. Druhý význam se využívá v informatice, kde znamená mechanismus ošetření události. Jedná se o chybu velmi rozšířenou, proto mnoho lidí považuje chybný tvar vyjímka za správný. Tak se staňte výjimkou a pište pravopisně správně!

Co je správné pravopisné slovo výjimka?

Pro zapamatování správného pravopisu slova výjimka si postačí uvědomit, že výraz byl odvozen od slovesa vyjímat a při jeho přeměně na podstatné jméno došlo ke změně délek „i/y“ – vyjímat x výjimka. Význam slova výjimka je mezi pisateli jistě ve větším povědomí než jeho správná pravopisná podoba, ale opakování je matkou moudrosti.

Co je správné užití slova výjimka?

Příklady SPRÁVNÉHO užití slova výjimka: 1 Nebudu dělat žádnou výjimku! Pravidla tu jsou proto, aby se dodržovala. 2 Politici jsou kurvy, bez výjimky. 3 Výjimka potvrzuje pravidlo, to je stará pravda. 4 Když udělám výjimku jednou, tak ztratím autoritu. 5 Lobbisté se snaží zařídit výjimku, která by poškodila většinu populace. 6 To se jim to podniká, když dostali výjimku ze zákona. Slušný... More ...

Související příspěvky: