Co se stalo na Stříbrném jezeře?

Obsah

Co se stalo na Stříbrném jezeře?

Co se stalo na Stříbrném jezeře?

Jedna z pověstí o Stříbrném jezeře se dostala také k vedoucímu Inspektorátu cizinecké policie v Opavě Aleši Bronczkovi. „Slyšel jsem, že tam zůstal bagr málem i s řidičem. Bagr je na dně a řidič stačil utéct. Tak rychle se prý zatopil bývalý lom a bagr tam asi hnije dodnes,“ podotkl Bronczek.

Kde se nachází Stříbrné jezero?

Stříbrné jezero - lom na těžbu sádrovce, je rekreační a sportovní areál s možností provozování vodních sportů. Nachází se v okrajové části města Opava - Kateřinky. Pláže jsou travnaté s prudším vstupem do vody. Menší nudistická pláž se nachází v severní části jezera.

Co se děje na Stříbrné jezero v Opavě?

Takové fámy a pověsti kolují mezi Opavany, když se jich zeptáte na Stříbrné jezero v Opavě. Bez ohledu na to, zda jim věříte, či nikoli, má řada z nás k tomuto malebnému místu respekt, nás v redakci nevyjímajíce. Zvláště když každé léto přinášíme smutné zprávy o lidech, kteří zde zahynuli.

Kdo je nejhlubší jezero na světě?

Zajímavosti 1 Nejhlubší jezero na světě je Bajkal. 2 Největším jezerem je reliktní jezero Kaspické moře, a to jak podle rozlohy, tak podle objemu. 3 Nejvyšší vlny se tvoří na Velkých jezerech v Severní Americe, kde mohou dosáhnout až výšky 6 metrů. 4 Největší vliv slapových sil lze pozorovat u Michiganského jezera v USA, kde dochází ke vzdutí hladiny až o 7 cm. More ...

Související příspěvky: